top of page

Facebook blijft het meest gebruikt sociaal medium

Wij waren aanwezig op de voorstelling van de nieuwe Digimeter. Na de inspirerende avond doken wij in de Digimeter en haalden de opvallendste trends in Vlaanderen op vlak van sociale media er uit.


Bijna alle kanalen blijven groeien

We zien dat alle sociale mediakanalen nog altijd (licht) groeien. Enkele kanalen verliezen wel wat gebruikers zoals Twitter en Snapchat. De beste groeiers zijn YouTube en Pinterest.


YouTube voor het eerst op nummer 1

YouTube belandt zo op de tweede plaats in de rangschikking van de meest gebruikte sociale media. Facebook blijft nog steeds het meest gebruikte sociaal medium. Van alle Vlamingen vanaf 15 jaar heeft 70% een Facebook account. Bij de 20-29 jarigen is dat zelfs 94,5%! Voor het eerst zien we ook dat YouTube meer gebruikt wordt dan Facebook bij de 15-19 jarigen!


Ook Instagram blijft groeien

Bij zij die jonger zijn dan 30 jaar is meer dan de helft maandelijks actief op Instagram.

In 2018 is Instagram vooral gegroeid bij de 20-49 jarigen. Bij Twitter zien we dat ongeveer een kwart van de Vlamingen nog maandelijks op Twitter zit. Opvallend, de meest actieve groep op Twitter bevindt zich in de leeftijdscategorie van de 15-19 jarigen.


Persoonlijke communicatie

Hier is Messenger nog steeds het dagelijks meest gebruikte kanaal, 31,8% van de Vlamingen gebruikt dit dagelijks. WhatsApp zit Messenger op de hielen.


11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page